Put absorbant


Puturi absorbante


Puturile absorbante sunt acele tipuri de lucrari realizate cu scopul de a coopta o anumita cantitate de apa din diferite surse externe precum:

  • Instalatia pompelor de caldura
  • Apele obtinute din precipitatii
  • Drenajul altor ape cu scopul colectarii si drenarii naturale.
De regula, puturile absorbante sunt necesare in cazul in care evacuarea zilnica a apelor produse de precipitatii nu se realizeaza cu ajutorul unor santuri, intrucat aceste lucrari de foraj au o permeabilitate suficient de mare pentru a le colecta si a drena in mod natural. In ceea ce priveste intreg procesul forarii in cazul puturilor absorbante, acesta se realizeaza pana la nivelul unei panze freatice acvifere. Resursele acvifere gasite la o anumita adancime forata trebuie captate, iar putul absorbant sa poata retine cat mai multa apa.

Cum se intretin puturile absorbante


Lucrarile de foraj a puturilor absorbante trebuie intretinute in permanenta, astfel incat o evaluare periodica a functionalitatii acestora este absolut necesara pentru a putea gasi eventualele probleme existente. Insa de acest proces se va ocupa o echipa de specialisti, deoarece sunt cei mai in masura sa execute aceste tipuri de lucrari delicate de altfel.

In ceea ce priveste executia forajelor pentru puturile absorbante se recomanda folosirea unor materiale de inalta calitate, ceea ce garanteaza o lucrare impecabila, de durata si pe termen lung. Capacitatea de absorbtie a apei in cazul unui put absorbant, difera de la o lucrare la alta, intrucat se ia in calcul adancimea de forare si caracteristicile geografice ale zonei de exploatare.

Deschide chat
Aveti nevoie de ajutor?
Buna ziua!
Aveti nevoie de ajutor?
Call Now Button