Denisipari


Denisipari


Prin denisipare se intelege procesul prin care particulele mici de nisip sunt extrase din stratul de apa si eliminate in afara forajului de apa, iar particulele mai mari raman in jurul coloanei filtrante a putului, formand un filtru natural, permitand astfel apei sa fie exploatata din put cu un aspect limpede fara impuritati.

Denisiparea puturilor de apa este necesara atunci cand putul de apa sau fantana forata s-a inisipat sau colmatat dupa exploatari indelungate sau din alte motive. Motivele sunt diverse, de la functionarea necorespunzatoare a sistemelor de pompare, colmatarea coloanei filtrante la puturile de apa din PVC sau metal, constructia necorespunzatoare a forajelor de apa pana la neexecutarea la timp a denisiparilor periodice la puturile de medie si mare adancime, recomandate de firma de foraj care a executat puturile.

Cum se executa denisiparea?

Denisiparile se executa prin mai multe procedee specifice in functie de constructia forajului, diametrul forajului sau adancimea acestuia prin procedee de lacarit cu lingura de foraj la fantanile clasice sau cu pompa ( instalatia de denisipat aerlift) la puturile de medie si mare adancime, cand exista coeficient de sumergenta ca pompa sa poata functiona.

Prin aceste procedee putul de apa revine la functionarea normala, apa capatand un aspect limpede fara impuritati, putand fi pus in productie dupa ce s-au masurat parametrii reali de exploatare.

Deschide chat
Aveti nevoie de ajutor?
Buna ziua!
Aveti nevoie de ajutor?
Call Now Button